O’boypaj

När jag storhandlade sist lyckades jag få tag i o’boy igen, detta o’boy drama som varit haha. Så nu kunde jag äntligen testa att baka O’boypajen som jag hittade receptet på här. Och den blev så himla god. Smakade typ som kladdkaka med kola, mums! Min form måste ha varit för stor för den blev jättelåg så jag gjorde dubbelsats av fyllningen. Men jag tyckte ändå att den blev värdigt låg i jämförelse med receptets.

Du behöver:

Pajskal
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl = o’boypulver

Gör så här:
Blanda smör, vetemjöl och o’boypulver till en fast smet. Forma till en boll och klä in i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i 40 min. Kavla ut degen och fördela i en pajform så det täcker minst 1 cm upp av kanten. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Ta ut och låt svalna under tiden görs fyllningen.

Fyllning
100 g smör
2 dl o’boypulver
3/4 dl sirap

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och sänk sen värmen. Häll sedan i o’boyen och sirapen och låt puttra på svag värme till det tjocknat lite. Häll fyllningen över pajskalet och låt svalna innan den ställs in i kylskåpet i minst 2 timmar. Helst över natten. Garnera med O’boypulver innan servering. Kan tänka mig att den blir ännu godare med en klick vaniljglass eller grädde.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.