Daimkaka I Långpanna

Nästa helg vankas det ju 8-års kalas här hemma. Och för ett tag sen kom jag över ett recept på en daimkaka i långpanna här. Perfekt med långpanna då det blir många bitar. Så igår bakade jag den och jag hade lite otur med krämen. Första satsen då brände sockret och nästa blev lite sockrig. Tjejerna tyckte iaf att den blev jättegod vilket är det viktigaste.

Kaka
5 ägg
4 dl strösocker
7 1/2 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl ljummet vatten

Kräm
250 g smör
4 dl strösocker
3 äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker

Garnering
3-4 st dubbeldaim

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de övriga ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad stor långpanna, 30×40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Känn med en sticka så att kakan är klar. Nagga kakan med en gaffel och låt den svalna. Hacka under tiden daimen och ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull och låt sjuda till en tjock smet. Häll den varma krämen över kaka och strö på den hackade daimen. Skär i rutor när den har svalnat.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.