Återbesök & Kortisoninjektion

Igår åkte jag och Noah till sjukhuset då jag hade en återbesökstid efter ärrkorrigeringen. Jag har sett fram emot detta besöket då jag hade en del grejer jag ville fråga min läkare om. Men så visade det sig att hon var sjuk, jag och min tur liksom!

Men jag fick komma in till en jättetrevlig läkare och sköterska. Läkaren var lite osäker på om kortisoninjektion skulle vara till nån hjälp. Så han hämtade in en kollega som inte heller var helt säkert. Så hon i sin tur hämtade in en plastikkirurg så helt plötsligt var det värsta pådraget haha.

Han var mycket positiv till det så dom började förbereda. Man kan göra på två vis, antingen med spruta eller så kan man skjuta in det. Att skjuta in det är lite lättare så dom valde att göra det. Påminde lite om en insulinpenna som dom tryckte mot ärret och sen sköt till och laddade om. Var lite drama med skjutningen men till sist fick dom till det och det gjorde rätt ont. Blev sju eller åtta skott och ärret blödde rätt bra sen så jag fick ett stort silikonplåster på. Ska tillbaka om sju veckor för ytterligare en behandling, man gör två och sen utvärderar. Spännande spännande! Och då hoppas jag att min läkare är där så ska jag ta frågorna med henne då och så hon får se hur fint nya ärret är och hur nöjd jag är.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.