Tomtecookies

Idag efter skolan testade vi att baka Tomtecookies som jag hittade receptet på här. Så himla goda!!! Vi alla fullkomligt älskade dom och man kan i princip inte sluta äta dom. Bara två ingredienser och dom går på ett kick att göra. Godast tycker jag var att äta dom när dom var lite ljumna och tomten är riktigt seeeeeeg och kletig, mums!

Du behöver

  • 1 förpackning (500 g) färdig pepparkaksdeg
  • 1 förpackning skumtomtar (jag köpte en liten påse 100 g)

Så gör du:

Ca 20 tomtecookies

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Dela tomtarna i två delar
  3. Ta en lagom bit pepparkaksdeg och baka in en halv tomte
  4. Rulla till bollar
  5. Lägg på en plåt
  6. Gör gaffelmönster på kakorna om du tycker att det är snyggt
  7. Skjuts in i ugnen i 7- 9 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
  8. Ta ut och låt svalna. När de är varma går de lätt sönder eftersom skummet gör dem mjuka. När de svalnar blir de fasta och fina i konsistensen
  9. Smaka och känn julfriden sprida sig i kroppen

FÖRVARING

  1. Förvara i burk med tätslutande lock.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.