Krämig Kycklinggryta Med Curry

Idag testade vi nått nytt till middag, alltid lika kul att testa nya recept. Hittade ett spännande recept på en kycklinggryta här. Och den blev jättegod, barnen dom åt med god aptit! Och jag kan tänka mig att den kommer vara ännu godare imorgon när den fått dra till sig lite.Desktop52

4 Portioner
Du behöver:

skinnfri kycklingfile 500 g
smör 50 g
vispgrädde 3-5 dl
skivad purjolök 1 st
skivad zucchini 1 st
currypulver 2-3 msk
thailändsk gul currypasta 1 msk
basmatiris 1 paket
salt efter smak
svartpeppar efter smak

Gör så här

1 Börja med att koka kycklingen tills att du kan dra sönder den med hjälp av en gaffel. Tänk pulled pork/pulled chicken. Det ska vara trådigt och brukar ta ca 30 minuter.

Koka samtidigt upp riset enligt paketets anvisning.

2 I en varm panna med smör häller du i currypulver och värmer på det i ca 1-2 minuter så att det släpper massa god smak och arom. Tillsätt sedan purjolök (spara lite till topping) och stek den mjuk. Ha i zucchinin och rör om i pannan så att zucchinin blandas väl med curryn och purjolöken. Salta och peppra efter smak. Låt stå i ca 5 minuter på medelhög värme.

3 Nu ska du ha i den trådiga kyckligen i pannan med curryblandningen. Häll sedan i grädden och currypastan och rör om väl. Låt grädden reduceras till önskad konsistens. Smaka av och ha eventuellt i mer currypasta för starkare currysmak. Servera tillsammans med ris och toppa med skivad purjolök och grovmalen svartpeppar. Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.