Italienska Kycklinggratäng

Idag testade vi en ny kycklinggratäng till middag som jag hittade recept på här. Och den blev hur god som helst!! Kommer definitivt göra den igen, mums! Jag hade passerade tomater i ist för krossade och så gjorde jag utan socker. Jag åt den tillsammans med Paulúns Supermix som jag för övrigt verkligen kan rekommendera (sååååååå god!!!) och resten av familjen hade jasminris till ist för pasta.Desktop50

Det här behöver du till 4-5 personer:
700 gram med kycklingfileer
smör
salt och peppar
Tomatsås:
1 burk med tomatkross
1 pressad vitlök
salt & peppar
1/2 tsk strösocker
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond konc
Ostsås:
200 gram philadelphiaost ( jag hade med smak vitlök och örter)
1 – 1 1/2 dl vispgrädde
Topping: 2 dl lagrad ost ( eller vilken du gillar bäst)

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i 2*2 cm tjocka bitar, och bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form. Och fortsätt med att koka upp tomatsåsen, mät upp samtliga ingredienser till den och låt skjuda upp.
Värm upp philadelphiaost och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.
Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt. Servera med pasta/ris och sallad.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.