Detoxvatten

Jag har sen ett par veckor tillbaka druckit ett glas ljummet citronvatten med ingefära i varje morgon. Det ska hjälpa till att ”rena” kroppen och så är det bra för immunförsvaret. Av älsklings farmor har jag fått ett recept på en shot som man kan dricka på morgonen som ska vara bra som jag också ska testa, har bara inte kommit mig för att göra den. Den ska man förvara i kylskåpet vilket är smidigt, mitt måste jag koka varje gång.

När jag snurrade runt på insta häromdagen kom jag över en filmsnutt om detoxvatten som jag blev sugen på att testa. Filmen hittade jag givetvis inte igen men jag googla och hittade ett annat recept här på detoxvatten. Det ska också ”rena” kroppen och så är det bra för huden och immunförsvaret m.m. Då det ska så i kylen i 8 timmar gjorde jag det igår och testade det till frukosten idag och det var riktigt gott, tummen upp! Jag hade också i mynta ist för citronmeliss.Desktop46

Ingredienser för Detoxvatten – Happy days:

1 citroner, tunt skivad
1/2 gurka, tunt skivad
1 bit ingefära, tunt skivad
1 liter vatten
1 knippe Citronmeliss ( jag hade mynta )

Gör såhär:
Tvätta alla frukter och grönsaker och skiva tunt.
Fyll en karaff med ingredienserna och fyll till toppen med vatten. (Själv använder jag en glasburk från Lagerhaus på 1,2 liter som jag tycker är perfekt!)
Låt stå i kylskåp över natten och njut av detoxvattnet inom 2 dagar.
Om du dricker en liter vatten på dag 1, kan du fylla upp karaffen igen och låta det dra en andra natt med samma ingredienser. Lägg i mer ingefära för större effekt.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Fia Testar, Fia Tipsar, Recept. Bokmärk permalänken.