Kladdkaka Med Kolaglasyr Och Nutellaglasyr

När vi hade kräftskiva för ett tag sen gjorde jag två nya kladdisar. Choklad är nått som jag fullkomligt älskar och det finns så mycket gott man kan baka och kladdkaka det går ju alltid hem. Jag hade hittat ett intressant recept för rätt länge sen som jag länge varit sugen på. Jag gjorde två olika, det är samma botten bara två olika glasyr. En som smakade typ kolafudge och en nutella, den med nutella tyckte jag bäst om. Den som smakade kola kokade jag kortare tid än det som är angivet i recept och den blev nästan för hård så håll koll! Recepten kommer härifrån och härifrån.Desktop423

Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

Nutellaglasyr
2 dl vispgrädde
0,5 dl socker
0,75 dl ljus sirap
1,5 dl nutella
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Eller om man vill göra med kolasmak

Kolaglasyr
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar en aning (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3-4 h.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.