Kesoplättar

Till lunch idag testade jag att göra kesoplättar. Jag var lite skeptisk först då jag inte är speciellt förtjust i keso. Men dessa plättar blev jättegoda! Tjejerna fullkomligt älskade dom och Nova hon vräkte i sig och ville ha mer efter två stycken så nästa gång ska jag göra massor 😀 Plättarna i sig är i princip kolhydratsfria vilket är perfekt då jag inte försöker äta så mycket sånt. Jag hade en klick vaniljkvarg från Lindhls (den utan tillsatt socker) och så hade jag bär på och mums va gott! Blev som rena rama efterrätten. Det finns massor med olika varianter på dessa plättar och det är bara att låta fantasin flöda. Receptet jag gjorde efter kommer härifrån.Desktop343

1 portion – (2-4 plättar)

Du behöver:
1 ägg
100 gram keso (1/2 liten burk)
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt.

Gör så här:
Mixa allt med stavmixer och klicka ut 4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.