LCHF-Snickers

Nu har jag testat att göra nått som jag länge varit sugen. Nämligen en nyttigare variant av den underbart goda chokladen snickers. Det finns massor med olika varianter men jag valde en som bara innehåller tre ingredienser och som såg riktigt god ut. Receptet kommer från 56kilo. Jag stoppade in alla mina på direkten i frysen då dom endast ska ätas på lördagarna (gjorde dom i torsdags). Och igår provsmakade vi dom. Älskling gillade dom inte men jag ÄLSKADE dom, så jäkla goda. Dom är väldigt mäktiga så EN bit räcker gott och väl vilket är bra. Jag fick ut 16 bitar så jag har snickers ett bra tag framöver 😉Desktop331

Du behöver:
300 g mörk choklad 70% (jag tog LINDT EXCELLENCE 70%)
200 g ekologiskt osötad jordnötssmör (kolla innehållsförteckningen!)(jag tog Green Choice 99,3%)
2 dl salta jordnötter

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad ( jag gjorde hälften åt gången)
Värm jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna (svag värme!)
Häll upp hälften av chokladen på bakplåtspapper och låt svalna. Bred sedan jordnötsröran ovanpå och toppa med resterande choklad.
Låt kallna i kylskåp och skär sedan i rutor! Strö gärna lite flingsalt (havssalt) ovanpå vid servering!

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.