Pizza Utan Kolhydrater

En kväll satt jag och googla lite och kom över ett recept på en pizzadeg utan kolhydrater inne hos Annika. Detta var givetvis nått som jag bara varit tvungen att testa då jag försöker att inte äta så mycket kolhydrater. Så igår bakades det pizza här hemma. Till barnen gjorde jag en vanlig pizzadeg så åt vi den här. Och först var jag lite skeptisk då degen såg lite halv skum ut. Men det blev faktiskt jättegott! Den får lite av en äggig smak men det är bara att göra som jag och ösa på med pålägg och sen ruccola 🙂 Den här degen kommer jag definitivt göra igen!

Nu gjorde vi bara degen efter receptet och hade på annat pålägg. Jag hade grillad kyckling, färska champinjoner, mozzarella, pesto och ruccola. Vi tog också vanlig grädde ist för matlagningsgrädde då den innehåller så mycket skit.Desktop328

Pizzadeg:
2 ägg
1 krm salt
4 msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
3 msk fiberhusk
2 tsk grillkrydda (detta lade jag till själv och det blev väldigt lyckat)

På pizzan:
200 g riven ost
1 burk krossade tomater (jag använde med basilika smak, supergod)
Cocktailtomater
1 pkt lufttorkad skinka
Soltorkade tomater
Färsk basilika
Pinjenötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen tillsammans med salt,grillkrydda,olja och matlagningsgrädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter.
Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt.
Bred över tomatsås och häll över riven ost. Lägg på cocktailtomaterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Ta ut pizzan och toppa med övriga ingredienser i valfri mängd. Smaklig måltid!

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.