Low Carb Kycklinggryta Med Örtkryddor Provencale

Idag till middag testade vi återigen nått nytt, en low carb kycklinggryta med örtkryddor provencale. Jag fick lite inspiration härifrån och gjorde en egen variant och guuu så gott det blev. Barnen fick pasta till och vi åt strimlad vitkål som jag stekte i smör och kryddade med havssalt och grovmalen svartpeppar. Och till min stora lycka blev det så mycket mat att det räcker till lunch i morgon.Desktop329
Ca 5 portioner

Du behöver:
1 kg kycklingfilé
1/2 purjolök (beroende på hur stor den är)
200 g färska champinjoner
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
4 msk tomatpuré
5-6 msk Örtkryddor Provencale

Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar och stek, häll sedan i kycklingen i en kastrull. Strimla purjolöken och dela champinjonerna och stek. Häll sedan ner det i kastrullen och häll på grädden och crème fraîche, blanda runt. Blanda sedan i tomatpurén och kryddorna och låt det koka upp och små puttra en liten stund. Färdigt!

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.