Ballerinapaj Med Kola Och Chokladtäcke

Världens Bästa Mamma fyllde tidigare i veckan så där har vi varit idag och kalast. Jag tog då tillfället i akt att baka en paj som jag länge suktat efter. Numera ligger bagarhandskarna på hyllan och kommer göra ett tag framöver men gjorde ett undantag idag. Pajen heter egentligen OREOCHOKLAD PAJ MED KOLA men jag gjorde om den lite och passade då på att döpa om den 😀 Jag tog ballerina ist för Oreo då jag inte är så jätteförtjust i dom kakorna, jag var också inne på att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad men tog till sist mörk. Min kola blev också rätt hård fast att jag INTE kokade den så länge som det stod så det blev lite åt diam hållet men den blev jättegod. Receptet på den hittade jag här.Desktop327

OREOCHOKLAD PAJ MED KOLA/Ballerinapaj Med Kola Och Chokladtäcke
Botten
250 g Oreo/Ballerina
75 g smör, rumsvamt

Kolafyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
3/4 dl vispgrädde

Chokladtäcke
2 1/2 dl vispgrädde
350 g mörk choklad

Gör så här:
Botten
Krossa Oreokakorna i en mixer fint, arbeta sedan in smöret. Tryck ut degen i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ sedan in formen i frysen i 20 minuter.

Kolafyllning
Smält smöret i en kastrull och koka ihop farinsocker i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt stå och småputtra i 8-10 minuter rör om då och då. Min blev som sagt väldigt hård fast att den INTE småputtrat i 8 min så håll koll! Fyll pajskalet med kolan och låt stå i frysen igen i 20 minuter.

Chokladtäcke
Börja med att hacka chokladen grovt. Koka upp grädde i en kastrull och ta kastrullen från plattan. Häll i chokladen och rör om tills chokladen har lösts upp. Blanda ordentligt tills det blivit en slät och fin kräm. Häll chokladkrämen i formen och ställ in den i kylen i minst 2 timmar. Servera med en klick grädde eller glass.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.