Himmelsk Fläskfilégryta Med Champinjoner

Som jag skrev tidigare blev det nått nytt till middag idag. Så roligt att testa nya recept då man jämt kör samma om och om igen. Receptet på denna gryta hittade jag här! Och den är verkligen himmelsk, guuu så god den blev! Vi tog purjolök ist för vanlig lök och så åt vi grytan tillsammans med sjögräsnudlar ist för shiritakinudlar. Vi blandade också i nudlarna i gryta och mums va gott det blev. Nudlarna såg lite läskliga ut men dom va riktigt goda och krispiga. Helt klart en gryta vi kommer göra igen och igen, mums!Desktop324

Du behöver:
1 fläskfilé
1 paket bacon
10 champinjoner
1 lök
2 vitlöksklyftor
Smör/olja att steka i
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
2 tsk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
Salt, peppar
Gör så här:
Skär fläskfilén i tunna skivor och krydda med salt och peppar. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stekpanna. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen, pressa i vitlöken och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.
Servera gärna shiritakinudlar till denna gryta.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.