Chokladbollskladdkaka

Hittade ett mumsigt recept här som jag bara varit tvungen att testa. Har bakat liknande kladdkakor innan men den här slår dom alla. Såå himla god den blev! Perfekt kombo med kladdkaka och chokladboll.

Chokladbollssmet
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1/2 dl starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält mörk choklad (jag använde mjölkchoklad)
5-6 dl havregryn
kokos att rulla i (vi använde strössel)

Kladdkaka
150 g smör
100 g mörk choklad, 50 % (jag använde mjölkchoklad)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl kakao
1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
nypa salt

Garnering
150 g mörk choklad (jag använde mjölkchoklad)
1/2 dl kokos

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
Gör chokladbollssmeten. Vispa smöret i matberedare eller med elvisp på hög hastighet.
Tillsätt florsocker, kaffe, vaniljsocker, kakao och smält choklad. Rör till en krämig massa. Tillsätt havregryn och kör eller vispa på hög hastighet i 2 minuter.
Låt smeten stå i kylskåpet medan du gör kladdkakan.

Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull på låg värme.
Ta av kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
Ta ut chokladbollssmeten och forma till 40 jämnstora chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.
Smält chokladen till garneringen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos och låt stelna i kylskåp.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.