Chokladbollar I Långpanna

Kom över ett spännande recept på chokladbollar i långpanna här som jag länge varit sugen på att testa. Och den här helgen blev ett perfekt tillfälle att testa den då vi tjejer har namnsdag. Vi ska hem till mamma och pappa strax på grill och så ska vi fika på den. Men jag har redan testat lite och den blev jättegod. Jag tog inte i all havregryn och jag skulle nog ha tagit ännu mindre för mina blev lite ”torra” om jag jämför med receptets.Ingredienser:
400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboýpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe (går att ersätta med vatten)
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad havregryn

Garnering:
150 g choklad
1.5 dl pärlsocker

Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör och florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och smält mjölkchoklad. Vispa ihop. Tillsätt sedan havregrynen lite i taget under konstant vispning.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med pärlsocker och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.