Vaniljhjärtan Snittar

I helgen då vankas det ju dop så jag har redan börjat förbereda fikat. Kom över ett nytt recept på snittar här som jag bara var tvungen att testa. Min kräm blev lite för fast men dom blev supergoda! Barnen älskade dom så det var tur att jag frös in dom haha. 

VANILJHJÄRTAN SNITTAR

100 g kallt smör

0,5 dl strösocker

2, 5 dl vetemjöl

1 liten äggula

VANILJKRÄM

(Gör själv eller köp marsan o blanda med mjölk)

1,5 dl grädde

1 äggula

1 msk socker

1,5 tsk potatismjöl

1/2 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver

Florsocker som avslutning

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Nyp ihop mördegen. Rulla två längder. Platta till.

Koka upp vaniljkrämen eller blanda marsan med mjölk.

Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Blanda i vaniljpulvret, alternativt dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången. Sjud krämen under omrörning, den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.

Gör en grop i längderna och lägg på vaniljkräm. Ta inte för mycket kräm.

Grädda ca 10-15 min.

Låt svalna.

Pudra över florsocker

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.