Chokladbollskladdkaka

Igår fick jag ett infall och testade en ny kladdis som jag hittade recept på här, en Chokladbollskladdkaka. Två favoriter i en vad kan gå fel liksom?! Så himla goood den blev! Jag hade ingen kokos utan hade i lite extra havregryn ist och tog pärlsocker uppe på.

12 bitar

125 g smör
½ krm salt
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
1 dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över kokos.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min. Låt den svalna i formen och servera gärna med vispgrädde.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.