VARNING! Farligare Än Man Tror!!!

Just nu känns det som att vi råkar ut för det ena lustiga efter det andra. Igår när Noah hade käkat inför sängen såg jag att hans tre mitten tår på vänster foten såg lite konstiga ut. Vid en närmare titt såg jag att nått var virat runt tårna och det såg ut att vara hårstrån. Vi försökte att få bort det men det satt så djupt. Noah blev jätteledsen och det började blöda så då fick vi panik!!! Vi ringade mamma och pappa så kom pappa hit så åkte vi upp till akuten med honom.

Vi kom som tur var till ett tomt väntrum och fick komma in nästan på direkten. Vi fick träffa en jätterar sköterska och sen kom läkaren som var toppen. Sköterskan smetade på embla för att bedöva så vi fick vänta en halv timma. Noah somna som tur var så vi trodde att detta kommer gå lätt som en plätt.

Läkaren började och allt gick jättebra men sen vakna Noah och ville inte alls. Som han skrek sen!!! Ni med barn vet precis vilket skrik!! Jag fick i princip tvångshålla honom och jag kände att psykbrytet var nära. Läkaren beslutade då att dom skulle bedöva tårna helt med spruta. Noah ville inte alls att läkaren skulle röra hans fot sen trots bedövning men vi alla försökte så gott vi kunde. Det var så fruktansvärt!! Stackars Noah!! Vi trodde att ta bort lite hårstrån kommer smidigt! Men så duktigt han var, sköterskan berömde honom jättemycket.

Till slut efter att läkaren hållit på runt en TIMMA gav han upp. Han visste inte helt säkert om allt var borta. Det var så svårt att se då det varit snurrat så hårt och skurit in i huden, en tå hade runt TIO varv. Men han sa att det var ingen fara då han hade god blodcirkulation. Så vi fick åka hem med en omplåstrad fot så fick vi kommer tillbaka imorse.

Nattens sömn har verkligen inte varit den bästa för mig men Noah han sov non-stop så han var väl helt slut efter besöket där. Vi åkte tillbaka strax efter halv nio och hade turen även denna gång att få hjälp direkt.

Vi träffade en annan sköterska som var jättebra. Han tittade och tittade och vad han kunde se så var allt borta. Förstå den lättanden! Vi var inställda att det skulle vara kvar. Läkaren igår sa att får dom inte borta det som idag (om det nu varit nått kvar) så var det operation!! Förstå vilken skada hårstrån kan göra! När vi kom hem sen gjorde vi frulle och sen la vi oss och sov en stund. Jag var helt slut i kropp och knopp.

Detta var nått som vi aldrig varit med om tidigare. Vi har pratat med hans syskon om dom vet nått om hur han lyckats få hårstrån snurrat runt tårna men ingen vet nått. Jag har givetvis googlat och hittade ett annat barn som hade exakt så som Noah. Jag hittade även andra barn som fått runt en tå och även runt fingrar och så läste jag att det heter tourniquets syndrom. Och drabbar främst spädbarn under fyra månader, vanliga symtoms är onaturligt mycket gråt som inte kan tröstas, rodnad och svullna tår eller fingrar och feber.

Så numera kommer vi kolla hans tår och fingrar varje kväll och det tycker jag att ni med småbarn också ska göra!! Vi hade turen att upptäcka detta innan det gjort nån större skada. För det kan göra att blodcirkulationen stryps och tårna/fingrar kan ta allvarlig skada.

Det här inlägget postades i Noah. Bokmärk permalänken.