Chokladbollskladdkaka

Igår testade jag att baka en Chokladbollskladdkaka som jag hittade recept på här. Kladdkaka är ju så himla gott och det är ju chokladbollar också och denna kombo blev helt underbar, mums va god den var!

Du behöver:
KLADDKAKA
150 gram smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt

CHOKLADBOLLSSMET
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
2 msk kallt kaffe el. (vatten)

TOPPING
1 dl pärlsocker
Så gör du:

Kladdkaka
Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret och låt det svalna (annars kan äggen koagulera).
Tillsätt ägg och socker i smöret och blanda ordentligt
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet
Häll smeten i en smord och bröad springform, 28 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka. (Jag hade min inne i 15 min)
Observera att du behöver längre tid i ugnen om formen har en mindre diameter då kakan blir tjockare
Låt kakan svalna helt i formen (jag ställde den i kylen)

Chokladbollslager
Se till att smöret är rumsvarmt
Rör ihop havregryn, kakao, socker och vaniljsocker separat
Blanda ihop smör med torra ingredienser
Häll i kaffet
Rör ihop till en kladdig smet (jag använde elvisp)
Lägg på chokladbollssmeten på den avsvalnade kladdkakan
Toppa med pärlocker

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.