Geishasnittar

Det var verkligen tur att vi började baka inför Neos kalas i helgen nu när vi båda kommer vara relativt nyopererade. En till grej som vi testade att baka var Geishasnittar som jag hittade recept på här. Superenkla att göra och så blir det jättemånga kakor. Vi har givetvis provsmakat och dom blev supergoda! Nora vilket inte var så oväntat då hon är galen i geisha blev totalförälskad och hade säkert kunna klämma en hel rad själv haha. Och ist för hackade hasselnötter hade jag grovt riven geisha uppe på vilket jag tog på efter gräddning.desktop74

Geishasnittar (24 st):

Du behöver:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
200 gram geisha chokladkaka
50 gram hackade hasselnötter + 1 msk socker /grovt riven geisha

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Arbeta ihop socker och rumsvarmt smör och rör sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i tre degar och rulla längder som du plattar ut på plåten. Lägg en rad med geischachoklad på varje längd och vik upp kanterna så de möts på toppen. Platta till och försök se till att degen går ihop ordentligt.
Blanda de hackade hasselnötterna och strösockret och strö ut över längderna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.